Verplaatsing tweewekelijkse markt

De tweewekelijkse markt wordt bij wijze van proef verplaatst naar de parkeerplaatsen op het Burgemeester Ruttenplein.

Verwachte opstelling van de marktkramen op het Burgemeester Ruttenplein. (Met van linksboven rond naar links onder: Ondergoed en nachtkleding, Beenmode, Kaas, Groenten en fruit, Bakker en Vis.

Vanaf woensdag 23 oktober 2024 gaat de tweewekelijkse markt bij wijze van proef naar de parkeerplaatsen op het Burgemeester Ruttenplein. Met het oog op de ontwikkelingen in het centrum is hier in overleg met de marktkooplieden en de winkeliers voor gekozen. De kramen krijgen een plek met de openingen naar de winkels toe zodat er een mooi geheel ontstaat. De proef duurt tot en met woensdag 26 februari 2025.  

Start Proef

In verband met de op- en afbouw van de tweewekelijkse markt, is het daardoor tijdens marktdagen op woensdag van 6.00 uur tot 13.00 uur niet mogelijk om te parkeren op het Burgemeester Ruttenplein. Het plein wordt dan ter hoogte van de aansluiting met de Burgemeester Wijnenstraat afgesloten voor autoverkeer

Evaluatie proef

Zes weken voor het einde van de proefperiode vindt er een evaluatie plaats en bekijken we of er een eventuele verlenging wenselijk is.