• Home
  • Nieuws
  • Start werkzaamheden schoolomgeving Voordeldonk

Start werkzaamheden schoolomgeving Voordeldonk

Nu de afwerkingsfase aan de Basisschool Voordeldonk in volle gang is, starten ook deze week de werkzaamheden voor het maken van een veilige schoolomgeving aan de Voordeldonk

De aannemer start met de werkzaamheden aan het toekomstige parkeerterrein rechts van de school.  
Om dit mogelijk te maken, bereiden ze eerst wat werkzaamheden voor zoals het beschermen van de bomen en het verwijderen van plantengroei. 

Enexis legt gelijktijdig een elektriciteitskabel aan voor de nieuwe lichtmasten. Bovendien wordt de stroomkast op de kruising Voordeldonk en Bergweg vervangen door een grotere stroomkast. 

Fases

Om zo min mogelijk overlast te creëren voor de omgeving en andere belanghebbenden, is een faseplan opgesteld door de aannemer. Het uitgangspunt hierbij is dat Norlandia altijd bereikbaar is. De eerste fase begint op het lege terrein rechts van de school, de tweede en derde fase zijn aan de Bergweg en het fiets- en voetpad voor de school (start werkzaamheden begin januari. De precieze datum laten we nog lezen via de Nieuwsbrief in december). De vierde fase zijn de werkzaamheden aan de kruising Voordeldonk-Bergweg.

Planning

De werkzaamheden in de Openbare Ruimte zijn tegelijk met de werkzaamheden in het schoolgebouw. In de planning houden we er rekening mee dat wanneer het schoolgebouw klaar is voor gebruik ook de werkzaamheden in het openbare gebied klaar zijn.  

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden rondom Voordeldonk vindt u op de pagina Projecten in uitvoering. De aannemer stelt de direct omwonenden tijdig op de hoogte wanneer de volgende fase wordt gestart en wat de invloed hierop is voor de bereikbaarheid van de woningen.