Raadslid in de spotlights!

Dit keer is het woord aan Rene van Dijk van Samen voor Asten.

Wat wil je kort over jezelf kwijt?

Ik ben geboren in Helmond en opgegroeid in een gezin met zes kinderen. Sporten en het verenigingsleven speelde bij ons thuis een belangrijke rol. Het is dan ook niet gek dat ik me samen met Rian en onze drie kinderen al 33 jaar als een vis in het water voel in Heusden. Heusden kent ook een rijk verenigingsleven en de maatschappelijke actieve betrokkenheid van dorpsgenoten is er groot(s).

Waarom ben je politiek actief geworden?

Bij het oprichten van T.V. De Meijvink liep ik tegen een aantal zaken aan, zoals de subsidiesystematiek voor verenigingen. Ik vond deze niet fair geregeld en wilde dit veranderen. Zo rolde ik enigszins als vanzelf de politiek in. Inmiddels is deze systematiek gewijzigd in een eerlijke en transparante regeling. 

Wat zijn jouw 3 speerpunten?

Met een achtergrond in de zorg en pedagogiek is het niet vreemd dat mijn hart uitgaat naar het Sociaal Domein en met name de werkvelden Participatie en Jeugd. De jeugd heeft de toekomst en ik vind het belangrijk dat ieder kind kan opgroeien in een veilige omgeving, maar ook dat zij zich kunnen ontwikkelen binnen hun eigen mogelijkheden. Daar zet ik mij graag voor in.
De samenleving ben je samen en met elkaar geef je hier vorm en inhoud aan. Alleen samen kun je iets bereiken. Niet voor iedereen is meedoen vanzelfsprekend. Ik vind dat we als samenleving de verantwoordelijkheid hebben om die voorwaarden te scheppen die ervoor zorgen dat alle inwoners kunnen deelnemen aan onze maatschappij. 
We wonen, werken en recreëren met veel mensen in een beperkte omgeving. Om deze reden vind ik het belangrijk om met alle betrokkenen de dialoog te voeren. Door te luisteren leer je de beweegredenen van een ander kennen. Inzicht in de visie van de ander maakt dat we elkaar en gemaakte keuzes beter kunnen begrijpen, ook als je er niet mee eens bent. 

Wat vind je leuk en wat minder leuk aan het raadswerk?

Het mooie van raadswerk is dat de gemeente waarin je woont op een andere manier leert kennen en dat ervaar ik als een verrijking.
Ik ben van nature best een geduldig persoon en neem graag de tijd voor zaken. Echter, wat mij betreft zouden sommige vergaderingen of processen wel wat sneller kunnen. 

Wat wil je nog kwijt aan de inwoners van de gemeente Asten?

Het mooie van de gemeente Asten is dat er veel betrokken mensen wonen die ook hun verantwoordelijkheid nemen en proactief zijn. Dat zie je niet alleen terug aan de vele vrijwilligers die onze gemeente heeft, maar ook aan de vele leuke activiteiten die er in Asten, Heusden en Ommel plaatsvinden. Deze activiteiten zorgen voor levendigheid en verbinding en zijn hierdoor van onschatbare waarde. Dit moeten we koesteren!