• Home
  • Nieuws
  • Raadslid in de spotlights! Marian van den Heuvel

Raadslid in de spotlights! Marian van den Heuvel

Vandaag is het de beurt aan Marian van den Heuvel van CDA Asten.

Wat wil je kort over jezelf kwijt? 

Ik ben in Lierop geboren, maar woon al 54 jaar in de gemeente Asten. Tot mijn 23 jaar in Heusden, daarna in Ommel. Daar woon ik, samen met mijn man Johan en dochter Danielle, in het buitengebied van Ommel. Daar heb ik met Johan, en later onze zoon Yannick, altijd een agrarisch bedrijf gerund. Nu onze zoon Yannick heeft aangegeven dat hij het stokje van ons wil overnemen kan ik een stapje terugzetten, en verzorg alleen nog de administratie van ons bedrijf. Mijn hobby’s zijn: paardrijden in de bossen, wandelen en gezellige dingen doen met familie en vrienden. 

Waarom ben je politiek actief geworden? 

Ik ben politiek actief geworden omdat ik de kans kreeg. Door ons agrarisch bedrijf was ik wel politiek geïnteresseerd, maar dan vooral wat ons bedrijf aanging. Op andere vlakken hield ik me minder bezig. Omdat het CDA me ruim twee en een half jaar geleden vroeg om op de lijst te komen is het balletje aan het rollen gegaan. Ik kwam in de politieke wereld terecht en kwam erachter wat je kunt betekenen voor de gemeenschap als je in de gemeenteraad actief bent. Ik heb wel een tijd in de dorpsraad gezeten in Ommel, maar dit was toch heel wat anders. Ik vind het nu uitdagend, maar ook niet altijd even gemakkelijk om een keuze te moeten maken over een bepaald onderwerp. Elke zaak heeft twee kanten. Maar er moeten keuzes gemaakt worden, anders gebeurt er nooit wat in de gemeente. 

Wat zijn jouw 3 speerpunten? 

Er zijn verschillende onderwerpen belangrijk, maar als ik dan moet kiezen, zijn het: - De ontwikkeling van het buitengebied. Hoe ziet dat er over 10 jaar uit? - Dat Ommel, Asten en Heusden een mooie levendige kernen blijven, waar het goed toeven is. Zowel voor wonen alsook voor werk. Dat onze jeugd hier kan blijven wonen zodat de verenigingen en scholen behouden kunnen blijven. Dat bedrijven, zowel in het MKB alsook de agrarische sector, zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat er een goed ondernemersklimaat is in de gemeente. 

Wat vind je leuk en wat minder leuk aan het raadswerk? 

Wat ik leuk vind is dat je met een groep enthousiaste mensen er een mooie en leefbare gemeente van probeert te maken. Minder leuk is dat je ooit beslissingen moet nemen waar je niet helemaal achter kan staan, vanwege beleid van de provincie, of overheid. Ook moet je soms door financiële omstandigheden andere keuzes maken dan gewenst. Wat wil je nog kwijt aan de inwoners van de gemeente Asten? Dat we in Asten best trots mogen zijn op onze gemeente, waar het goed wonen en werken is. Dat we dit samen met onze moeten inwoners doen, en ook niet zonder hen kunnen. Dat Asten blijft klinken als een klok!