Raadslid in de spotlights!

Vandaag is het de beurt aan Frank van de Kerkhof van Algemeen Belang.

Wat wil je kort over jezelf kwijt?

Ik ben geboren en getogen in Deurne. Ben in 1989 getrouwd met Henriëtte. We hebben drie kinderen. Klaas, Pleun en Juul. 
Ik werk bij het Varendonck College in Asten als opvangcoördinator waarin ik, tijdens mijn werk, veel te maken heb met onze leerlingen. Dit werk, waarin ik veel te maken heb met pedagogische handelingen, vind ik zo boeiend dat ik het waard vond om vier jaar geleden een HBO opleiding Pedagogiek te volgen op de Hogeschool in Tilburg. Vol trots mag ik vertellen dat ik die onlangs afgerond heb. 

Waarom ben je politiek actief geworden?

Ik heb altijd veel interesse gehad in de plaatselijke politiek. Aanvankelijk was ik actief in wijkraad West en daarna, nadat ik daarvoor gevraagd was, heb ik me aangesloten bij de Astense politiek. In maart van het komende jaar zit ik 15 jaar in de Astense gemeenteraad. 

Wat zijn jouw 3 speerpunten?

Allereerst vind ik het, als pedagoog, natuurlijk belangrijk dat de kinderen van Asten, Heusden en Ommel goed onderwijs kunnen volgen in schoolgebouwen waar het prettig vertoeven is, dat er goede sportvoorzieningen zijn en dat er voldoende vertier in de gemeente aanwezig is. Ook de nodige aandacht moet er blijven voor het welzijn van onze jongeren. In het digitale tijdperk en net na een moeilijk Corona periode is het voor veel jongeren een grote opgave om zich echt gelukkig te voelen. Daarom is en blijft een goed sociaal team in Asten van groot belang. Daarnaast blijft het van belang om zelf de regie te pakken. Onderschat niet wat de kracht kan zijn van het eigen netwerk. Denk daarbij aan de vereniging, familie, vrienden, etc.   
Hetzelfde is van toepassing op het omzien naar onze ouderen. Als lid van de Jeu de Boulesclub in Asten zie ik hoe belangrijk het is om samen te bewegen, te genieten van elkaars verhalen maar ook mee te leven met elkaars leed. Mijn wens is dat elke oudere minimaal twee keer per week iets heeft om naar uit te kijken. Ik denk hierbij aan ontmoetingen met elkaar en, daar waar mogelijk, in combinatie met bewegen.
Verder staat bij mij heel hoog op de lijst dat er voor onze kinderen betaalbare woningen komen. Ondanks het feit dat er flink gebouwd gaat worden in Asten gaat dat onze kinderen niet helpen. Wat men tegenwoordig in onze regio betaalbaar noemt kost de koper minimaal drie en een halve ton. Betaalbaar is voor onze jeugd dus onbetaalbaar! Daarom wil ik me gaan inzetten om daar creatief naar te gaan kijken. Binnenkort heb ik een afspraak met een Tiny Houses bouwer. Ben heel benieuwd of daar iets uit gaat komen. 

Wat vind je leuk en wat minder leuk aan het raadswerk?

Wat ik absoluut minder aantrekkelijk vind is de hoeveelheid stukken die tegenwoordig aangeleverd worden en die doorgenomen moeten worden. Eerlijk gezegd is het onmogelijk om dit allemaal door te lezen. Gelukkig heb ik persoonlijk heel veel vertrouwen in de onafhankelijke adviezen die onze deskundige ambtenaren ons geven. Zonder hen zou het goed vervullen van het raadlidmaatschap onmogelijk zijn. Een woord van dank is hier op zijn plaats. Bij dezen.    

Wat wil je nog kwijt aan de inwoners van de gemeente Asten?    

Liever draai ik het om; wat wil de Astenaar nog kwijt aan ons? Dat hoor ik graag.