Raadslid in de spotlights!

Vandaag is het de beurt aan Tiny van den Eijnden van Samen voor Asten.

Wat wil je kort over jezelf kwijt?

Ik ben 58 jaar en samenwonend met Otine van Erp. Samen hebben we 2 kinderen: Teun en Birgit. Ik ben geboren en getogen op d’n Diesdonk in Ommel en vanaf m’n 18e ondernemer; eerst 15 jaar als glasgroenteteler en vanaf 2000 als uitvoerend artiest in het internationale music- en comedy duo Stenzel & Kivits. 
Waarom ben je politiek actief geworden?
Als inwoner vond ik dat er te vaak over en niet met mij werd gesproken. Ik wilde meedoen en vond dat dit het beste kon door zelf de politiek in te gaan. Inmiddels zijn we in Asten wat dat betreft op de goede weg; inwoners worden beter betrokken en geïnformeerd bij gemeentelijke acties en besluitvorming. 

Wat zijn jouw 3 speerpunten?

- Natuur, landschap en milieu.
- Zorgvuldige besluitvorming: Burgerparticipatie is hiervan een belangrijk onderdeel.
- Een inclusieve samenleving: gelijke kansen voor iedereen. 

Wat vind je leuk en wat minder leuk aan het raadswerk?

Een raadslid heeft de taak van ambassadeur en staat vaak tussen de inwoner en de gemeente in. Dat aspect bevalt me nog het meest. Ik ben de afgelopen jaren vaak aanspreekpunt geweest voor vragen en zorgen van inwoners en heb veel mensen daarbij kunnen helpen. Mijn portefeuille bevat cultuur en Ruimtelijke Ordening, waaronder: Woningbouw, buitengebied, agrarische sector, natuur, landschap en milieu. Heeft u hier vragen over of zit u iets dwars? Vraag het me en we bekijken het samen.

Wat wil je nog kwijt aan de inwoners van de gemeente Asten?  

Passie voor ondernemen, in de breedste zin van het woord, zit in m’n bloed. Creatief denken, creëren en, voor zover mogelijk, slim reageren op de wereld om me heen. ‘Onze samenleving is altijd in beweging en daar liggen onze kansen’, is een lijfspreuk van mij. Een andere is: ‘Opgedane kennis en ervaring gebruiken om telkens beter te worden en om fouten te voorkomen’.
Met die levensstijl als achtergrond ben ik 10 jaar geleden politiek actief geworden. Het helpt me bij een zorgvuldige besluitvorming en om het, toch wel, bureaucratische gemeentelijk systeem te doorgronden en bij te sturen als dat nodig is. Dat doe ik niet alleen, maar samen met u, ambtenaren, college, de fractie en de andere politieke partijen.