Raadslid in de spotlights!

Dit keer is het de beurt aan Geert van den Eijnde van CDA.

Wat wil je kort over jezelf kwijt?

Ik ben opgegroeid in Asten en woon er nu ook al enkele jaren samen met mijn vrouw Sanne. Ik ben werkzaam bij een adviesbureau waar ik als adviseur initiatiefnemers begeleid bij ruimtelijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld het mogelijk maken van bedrijfsontwikkeling en realisatie van woningen. Mijn hobby’s zijn hardlopen en muziek maken bij muziekvereniging Jong Nederland. Daarnaast houd ik ook erg van gezelligheid met vrienden en familie.

Waarom ben je politiek actief geworden?

Ik heb altijd wel al interesse gehad voor hoe onze omgeving eruit ziet en wat daar speelt. Daarom heb ik ook de studie ruimtelijke ordening en planologie gevolgd. Vervolgens stage gelopen bij de gemeente Asten waarbij ik betrokken ben geraakt bij verschillende onderwerpen die in onze gemeente speelde. Ik heb gemerkt dat ik dit erg interessant vond en dat ik ook de behoefte had om zelf een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van onze gemeente. Ik ben toen uitgenodigd door het CDA en hier heb ik me vervolgens ook bij aangesloten.

Wat zijn jouw 3 speerpunten? 

Er zijn zoveel onderwerpen die belangrijk zijn. Als ik er dan toch drie zou moeten kiezen, zijn het:
-    Behoud van een levendig en aantrekkelijk centrum.
-    Starters mogelijkheden bieden op de woningmarkt.
-    Investeren in een aantrekkelijke woonomgeving, met aandacht voor voldoende groen, speel- en beweegmogelijkheden.

Wat vind je leuk en wat minder leuk aan het raadswerk?

Het is leuk om te zien hoeveel mooie ontwikkelingen er in Asten van de grond komen. Van de uitbreiding van verschillende woonwijken, tot ontwikkelingen in het centrum en de ontwikkeling van ’t Loverveld. Daarbij werken wij als gemeenteraad erg prettig onderling samen en ook de verhouding met het college is goed.
Politiek blijft geven en nemen. Daardoor kan het zijn dat niet alles wat je zou willen ook daadwerkelijk kan. Daarnaast ben je als gemeente ook erg afhankelijk van de provincie en het Rijk. Zeker financieel gezien. Daardoor word je gedwongen om ooit lastige keuzes te maken die je liever niet zou maken voor onze gemeente.

Wat wil je nog kwijt aan de inwoners van de gemeente Asten?    

We mogen trots zijn op onze dorpen, waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Dit is echt ook dankzij de inzet van onze inwoners. Dankzij hen hebben we een mooi verenigingsleven en is er veel te doen. Dit moeten we koesteren.