• Home
  • Nieuws
  • Nieuwe website Brabant Alert biedt actuele informatie bij noodsituaties

Nieuwe website Brabant Alert biedt actuele informatie bij noodsituaties

Inwoners van Brabant kunnen sinds 1 oktober jl. terecht op de nieuwe website Brabant Alert voor betrouwbare informatie tijdens grote incidenten, rampen en crises.

De website biedt niet alleen actuele updates, maar ook praktische adviezen om u goed voor te bereiden op mogelijke noodsituaties.

Actuele informatie bij incidenten

Bij een incident, zoals een brand of een gevaarlijke situatie, kan het lastig zijn om direct de juiste informatie te vinden. Brabant Alert biedt een oplossing. Hier vindt u de actuele updates en krijgt u duidelijke instructies van hulpdiensten, zoals ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen kraanwater’. Zo weet u precies wat er aan de hand is én wat u moet doen om uzelf en uw omgeving in veiligheid te brengen.

Voorbereid zijn op crises

Brabant Alert is niet alleen een bron van informatie tijdens een incident, maar helpt u ook om goed voorbereid te zijn. Wat doet u bijvoorbeeld als de stroom uitvalt of als het extreem warm is? Wanneer belt u 112 en hoe werkt NL-Alert? Op de website www.brabantalert.nl vindt u antwoorden op deze en andere vragen, zodat u weet hoe te handelen in verschillende noodsituaties.

Samen zorgen voor veiligheid

Hoewel de veiligheidsregio’s, hulpdiensten en gemeenten in Brabant hard werken om onze regio veilig te houden, kunnen incidenten altijd voorkomen. De eerste paar minuten na een ramp zijn vaak cruciaal, en in die tijd bent u op uzelf aangewezen. Brabant Alert helpt u met de juiste informatie, zodat u snel en adequaat kunt reageren om uzelf en anderen te helpen.