Kermis in Asten

Van vrijdag 12 t/m dinsdag 16 juli 2024 staat het centrum van Asten weer in het teken van de jaarlijkse kermis.

Van vrijdag 12 t/m dinsdag 16 juli 2024 staat het centrum van Asten weer in het teken van de jaarlijkse kermis. De kermis wordt op vrijdag geopend door het Sint Joris Gilde. Zij brengen om 18.30 uur de vendelgroet, waarna de burgemeester de erewijn schenkt. Vervolgens wordt in de schietkraam het gulden schot op een kunstvogel afgevuurd. Om 19.00 uur gaan de attracties open. 
Tussen 22.00 en 23.00 uur vindt de jaarlijkse vuurwerkshow plaats, vanuit het Burgemeester Ploegmakerspark.

Attracties

Evenals vorig jaar is er weer een grote variatie aan attracties te vinden. Zo vind je er onder meer de Gravitron, Booster, Autoscooter, Rupsbaan, Glazen Doolhof, Big Wave wip, Flying Jumbo, Golfbaan (Hobbelende Geit), Trampolines, Race o Rama, Baby Sport, Lucky Duck, Pusher, Schietsalon, Grijpkranen, Bussensport, House of Games, Big One, Lijntrek, Kamelenrace, Pink Date en diverse eetkramen.

Prikkelarme kermis

Dit jaar is er op zaterdag 13 juli 2024 voor het eerst een prikkelarme kermis. De kermisattracties draaien op aangepaste snelheid, er zijn geen flitsende lampen en er is minimaal tot geen muziek of geluid. 
Hiermee geven we bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels, de gelegenheid om ongestoord kermis te kunnen vieren. De prikkelarme kermis vindt plaats het eerste uur na opening, tussen 13.00 en 14.00 uur. Uiteraard past ook de lokale horeca zich hierin aan.

Wij wensen iedereen een gezellige kermis toe!