Goed nieuws!

Vanuit de rijksoverheid en de gemeente is veel geld beschikbaar voor isolatie. Zeker voor slecht geïsoleerde woningen met een lage WOZ-waarde. Dit najaar komt er een gezamenlijke isolatie inkoopactie vanuit de gemeente Asten. Samen met de beschikbare subsidies en leningen tegen 0%, maakt deze inkoopactie het heel aantrekkelijk om dan isolerende maatregelen te nemen. Het levert namelijk meer comfort en een lagere energierekening op. Om hier alvast goed op voorbereid te zijn, biedt de gemeente nu alvast een gratis energieadviesgesprek op maat (ter waarde van €195,-). Het adviesgesprek wordt aangeboden bij geselecteerde woningen.

Het adviesgesprek helpt bij het maken van de juiste keuzes en u weet dan ook of het de moeite waard is om later dit jaar mee te doen aan de gezamenlijke inkoopactie.
Binnenkort zullen medewerkers van Energieklus bij geselecteerde woningen aanbellen om een gratis adviesgesprek in te plannen. Deze medewerkers zijn te herkennen aan het logo met het groen/blauw/witte huisje.

Alleen bij geselecteerde woningen

Niet alle woningen komen in aanmerking voor het adviesgesprek. De woningen waar zal worden aangebeld, zijn uitgekozen op basis van WOZ-waarde, bouwjaar en de resultaten uit de warmtescans die eerder dit jaar zijn uitgevoerd door Sobolt Energieklus. In Asten gaat het om zo’n 700 woningen.

Belangrijk om te weten

Er is veel geld beschikbaar voor isolatie, vanuit de rijksoverheid en vanuit de gemeente. De gemeente wil het geld bij voorkeur uitgeven aan mensen die dat het hardst nodig hebben. Hieronder geven we u een aantal belangrijke aandachtspunten. Let op, er zijn nog meer voorwaarden van toepassing. Meer informatie is ook te vinden op de website van Milieucentraal.

•    U kunt subsidie krijgen voor 1 isolerende maatregel maar als u 2 isolerende maatregelen tegelijk neemt (of binnen 2 jaar) krijgt u 2x zo veel van het rijk.
•    Als u in een slecht geïsoleerd huis woont met een WOZ lager dan € 411.000,- dan kunt u daar bovenop nog eens € 1800,- van de gemeente krijgen.
•    Als u minder dan € 60.000,- per jaar verdient, kunt u het restbedrag lenen tegen 0% rente. De aflossing van de lening kunt u betalen doordat de energierekening omlaag gaat.