• Home
  • Nieuws
  • Frans en Jo Verberne winnen fotowedstrijd van Astens bloemenproject

Frans en Jo Verberne winnen fotowedstrijd van Astens bloemenproject

Dit voorjaar organiseerde de gemeente Asten, in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging (ANV) en Corné Mennen, een succesvolle bloemenactie.

Inwoners konden gratis bloemenzaad ophalen om hun tuinen of akkerranden op te fleuren. Maar liefst 650 inwoners meldden zich aan, goed voor zo’n 60.000 m² aan bloemen. Een prachtig resultaat dat niet alleen zorgt voor kleur in de omgeving, maar ook de biodiversiteit vergroot.

Fotowedstrijd met insectenhotel als hoofdprijs

Aan de actie was een fotowedstrijd gekoppeld, waar enthousiast op werd gereageerd. Uit de vele inzendingen koos een deskundige jury de foto van Frans en Jo Verberne als winnaar. Woensdagmiddag ontvingen zij hun prijs – een insectenhotel – uit handen van wethouder Bankers en beleidsuitvoerder Roy Heymans. Het hotel krijgt een mooi plekje in hun bloemrijke tuin.

Ook in 2025 een bloemenproject

Gezien het succes van dit jaar zal de gemeente volgend jaar opnieuw een bloemenproject organiseren. “Door tuinen en akkerranden in te zaaien met bloemenmengsels, vergroten we niet alleen de biodiversiteit, maar maken we Asten ook een stukje levendiger,” aldus wethouder Bankers.

De foto van Jo en Frans Verberne: