Alzheimer Café 2 juli: Dagbestedingen

In het Alzheimer Café Peelland van dinsdag 2 juli staat dagbesteding centraal.

In het eerste deel van het programma wordt in een gesprek van gespreksleider Jac Huijsmans met Marion Staals-Vermeulen, casemanager dementie, uitleg gegeven over nut en noodzaak van dagbesteding, niet alleen voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger(s). Welke vormen van dagbesteding zijn er? Hoe is de begeleiding ingericht? Wie biedt er hulp bij het zoeken naar een geschikte dagbesteding? We bespreken ook hoe het zit met de bekostiging en hoe het vervoer geregeld kan worden. Na de pauze krijgen bezoekers de gelegenheid vragen te stellen over het besprokene, waarbij nadrukkelijk ook de aanbieders van dagbesteding betrokken worden. Ook wordt er ingezoomd op de verschillen tussen dagbestedingen en het verwachtingspatroon daarbij.

Dagbestedingsmarkt

Aan deze ACP-bijeenkomst is een dagbestedingsmarkt gekoppeld. Aanbieders van een dagbesteding in Deurne, Asten of Someren hebben elk een tafel ingericht met informatiemateriaal en er is van die dagbestedingen iemand aanwezig om op drie momenten uitleg te geven en vragen te beantwoorden:  vóór het ACP (tijdens de inloop), in de pauze en na afloop van het reguliere café.

Het ACP is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten (mantelzorgers) en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en omgeving.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot 21.00 uur en vindt plaats in ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten.
De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis.

In augustus is er geen Alzheimer Café. Op 3 september is het thema: bewegen bij dementie.