• Home
  • Nieuws
  • Theatervoorstelling ‘Hoe bespreek je laaggeletterdheid?’

Theatervoorstelling ‘Hoe bespreek je laaggeletterdheid?’

U kunt voor een laaggeletterde het verschil maken. De gemeenten Asten en Someren nodigen u van harte uit op de interactieve theatervoorstelling op 25 november 2024 om u te laten zien en ervaren wat laaggeletterdheid is en hoe u een laaggeletterde hulp kunt bieden.

De voorstelling duurt van 18.00 tot 20.15 uur en vindt plaats in ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten. De voorstelling is gratis.

Laaggeletterdheid in uw omgeving

Uit onderzoek blijkt dat 12% van de inwoners van Asten en Someren moeite heeft met lezen en schrijven, rekenen of digitale vaardigheden: De basisvaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen doen in de samenleving. Dat zijn bijna 4.500 mensen. De kans is dus groot dat ook iemand in uw omgeving laaggeletterd is. 

Wat levert de voorstelling u op? 

In de voorstelling geven acteurs een gezicht aan vier inwoners, die moeite hebben met lezen en schrijven. Hoe houden ze zich staande? Wat is hun kracht? Wat vinden ze lastig en wat willen ze leren? Op deze manier ontdekt u wat laaggeletterd zijn in de praktijk betekent voor iemand. U leert de signalen herkennen. En u krijgt tips hoe u een vertrouwelijke sfeer kunt creëren om het gesprek hierover aan te gaan. Na afloop gaan de acteurs in gesprek met bezoekers. 

Meer informatie & aanmelden

Wilt u meer weten over de voorstelling of over laaggeletterdheid? Neem dan contact op met Denise Coenegracht, beleidsmedewerker sociaal domein gemeente Asten. Ze is bereikbaar via d.coenegracht@asten.nl en via tel. 06 28 95 21 06. Aanmelden voor voorstelling kan tot 20 november 2024 via gemeente@asten.nl.